XYPP-0001_03.jpg

XYPP-0001

XYPP-0001

Chelsea Road | Netheredge

The Client requested a contemporary and contrasting design aesthetic for an extension to their existing 1930s home.

On the edge of the Netheredge conservation area, a sensitive approach was required to achieve their aims with the ground floor rear extension and internal reconfiguration on all three storeys. A Design & Access statement describing how the design of the new elements help to enhance and integrate with the existing house, combined with regular dialogue with Local Authority Planning Department ensured approval of the planning application within the minimum eight week period.

The extension at the rear of the house, delivered the larger kitchen-diner that was essential to the client as part of the needs of their growing family.

Reconfiguration of the rear of the house provided a much needed separate utility room and open plan living through to the extended kitchen space. Alterations to the first floor gave the Client much more effective use of the existing spaces to provide an additional single bedroom, whilst conversion of the attic space provided a new master suite. The proportions of the existing hallway and staircase from ground to first floor were extended up into the attic space, with rooflights fitted to flood the space with light from above.


Project facts.


Return to Projects.